22 Haziran 2009 Pazartesi

Kremalı Mantar Çorbası (4 Kişilik)

1 paket mantar

1 lt süt

1 paket krema

2-3 çorba kaşığı tereyağı

3- 3,5 çorba kaşığı un

Bit rutam tuz ve şeker

4 diş sarımsak

Yarım demet ince kıyılmış taze soğan

Tencerenizde yağınızı eritip , sarmısak ve ununuzu kavurun ardından mantarları koyup kavurmaya bir müddet daha devam edin takripi mantardan sonra 5 dakika yeterli olacaktır , unun kokusu gittikten ve mantarlar su saldıktan sonra sütünüzü ilave edin ama topak topak olmaması için sürekli karıştırmanız gerekiyor , çorba kıvama gelince bir paket kremanızı ,.( isterseniz sade süt yerine yarım ölçek suda koyabilirsizniz ) şeker ve tuzunuzu ilave edin , başka bir tavada da az tereyağı ile soğanları kavurun bu soğanlar çorbanıza hem güzel bir görüntü hem de çok güzel bir lezzet verecektir ...

Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder