1 paket mantar
1 lt süt
1 paket krema
2-3 çorba kaşığı tereyağı
3- 3,5 çorba kaşığı un
Bit rutam tuz ve şeker
4 diş sarımsak
Yarım demet ince kıyılmış taze soğan
Tencerenizde yağınızı eritip , sarmısak ve ununuzu kavurun ardından mantarları koyup kavurmaya bir müddet daha devam edin takripi mantardan sonra 5 dakika yeterli olacaktır , unun kokusu gittikten ve mantarlar su saldıktan sonra sütünüzü ilave edin ama topak topak olmaması için sürekli karıştırmanız gerekiyor , çorba kıvama gelince bir paket kremanızı ,.( isterseniz sade süt yerine yarım ölçek suda koyabilirsizniz ) şeker ve tuzunuzu ilave edin , başka bir tavada da az tereyağı ile soğanları kavurun bu soğanlar çorbanıza hem güzel bir görüntü hem de çok güzel bir lezzet verecektir ...
Afiyet Olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder