22 Haziran 2009 Pazartesi

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası İçin Malzemeler
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • File fındık
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Sıvıyağ

İçi için:

  • Kakaolu ve sade dondurma

Üzeri için:

  • Krokan

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Tavaya tereyağını ve çok az da sıvıyağı alıp irmiği kavurun. Kavururken fıstık veya file fındık da ilave edebilirsiniz. Rengi kıvama gelince tozşekeri ve suyu ilave edip karıştırın.

Daha sonra altını kapatarak demlenmeye bırakın. Demlenen helvanızın kapağını açıp ılıtın. Bir çukur kaseye ortası boş kalacak şekilde helvayı yerleştirin. Orta kısmına dondurma koyup üzerine biraz daha helva koyun.

Kaseyi ters çevirin. üzerine krokan ve file fındık dökün. Dilimleyerek hemen servis yapın. çünkü helvanın ısısı ile dondurma hızla eriyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder